Seçmeli Türk Dili ve Edebiyatı 2 dersine ait Online Açık Lise deneme test sınavı. Bu Testteki Açık Lise Soruları daha önce AÖL sınavlarında sorulan, çıkmış ve çıkabilecek Açık Öğretim Lisesi sınav sorularından derlenmiştir. Sitemizde ücretsiz olarak Online ve süreli test çözebilir, Açık Lise deneme sınavları ile kendinizi geliştirebilirsiniz. Açık Lise Test Çöz sınavlarındaki her testte 20 soru sorulmaktadır. Soruların en az 9 tanesini doğru yanıtladığınız da 45 geçer not alarak dersi geçmiş ve kredisini almış olursunuz.
Zaman kısıtlaması: 0
0 - 20 soru tamamlandı
Sorular:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Bilgi
Seç. Türk Dili ve Edebiyatı 2 Test 1 sınavının soru ve cevapları sınav her başlatıldığında rastgele gelmektedir. Diğer bir ifadeyle soru ve şıkların yeri sınav her başlatıldığında sürekli değişmektedir. Bu özellik sayesinde bu sınavı tekrar tekrar çözebilirsiniz.
Daha önce bu testi bitirdiniz ve tekrar alamazsınız.
Test yükleniyor...
Bu sınava başlamak için önce kayıt olmalısınız.
Bu sınavı başlatmak için, aşağıdaki testi bitirmek zorundasınız:
Tebrikler !!! " Seç. Türk Dili ve Edebiyatı 2 Test 1 "
0 Soru Doğru olarak cevaplandı. Testeki Soru Sayısı 20
Zamanınız:
Zaman doldu
En yüksek puanınız : 0
Cevaplanan Soru : 0
Doğru Cevap : 0
100 Puan üzerinden 0 puan aldınız. Yanlış Cevap: 0
Ortalama değer
Sizin sonucunuz
Kategorize edilmedi
You have attempted: 0
Number of Correct Questions: 0 and scored 0
Number of Incorrect Questions: 0 and Negative marks 0
Bu sınavı Facebook, Twitter, Google Plus, Whatsapp or LinkedIn… arkadaşlarınızla paylaşma zamanı…
Doğru ve yanlış cevapları kontrol etmek için Cevapları Görüntüle Düğmesine tıklayın.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Ceveplanan
Gözden geçirme
Soru 1 - 20
1. Soru
5 puan
Aşağıdakilerden hangisi Cumhuriyet Dönemi (1923-1950) yazarlarından değildir?
Doğru
Doğru değil
Bu soruyu cevaplamadınız.
Soru 2 - 20
2. Soru
5 puan
Aşağıdakilerden hangisi farklı bir bakış açısıyla yazılmıştır?
Doğru
Doğru değil
Bu soruyu cevaplamadınız.
Soru 3 - 20
3. Soru
5 puan
Abdi Ağa, beş köyün sahibidir. Köy halkına zulüm etmektedir. Baskıyı, haksızlığı, zulmü içine sindiremeyen İnce Memed başka bir köye kaçar. Abdi Ağa bunu duyunca İnce Memed’i geri getirtir. Kendisine ve anasına dayanılmaz zulümler, baskılar uygular. Mevsim boyunca yetiştirdikleri ürünlerin dörtte üçünü, ağalık hakkı diye alır. Anne oğul aç kalırlar. On sekizine giren İnce Memed ile Hatçe birbirlerini severler. Arkadaşlarıyla şehre inen İnce Memed orada ağasız yaşanabildiğini görür. Bu arada Hatçe’yi Abdi Ağa’nın kel yeğeni ile nişanlarlar. Bunu duyan İnce Memed Hatçe’yi kaçırır. Abdi Ağa bu durumu onur meselesi yapıp İnce Memed’in peşine adamlarıyla gider. Bu parçada sözü edilen romanın yazarı aşağıdakilerden hangisidir?
Doğru
Doğru değil
Bu soruyu cevaplamadınız.
Soru 4 - 20
4. Soru
5 puan
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir anlatım bozukluğu vardır?
Doğru
Doğru değil
Bu soruyu cevaplamadınız.
Soru 5 - 20
5. Soru
5 puan
Aşağıdaki yazarlardan hangisi köy romanı yazmamıştır?
İkinci Dünya Savaşı Dönemi ve Çok Partili Dönem’in bunalımlı yılları Türk tiyatrosunda yeni bir yazar kuşağı ortaya çıkarmıştır. Eserlerde Batılılaşmanın yanlış anlaşılması, paranın bayağılığı ve insan ahlakı üstündeki olumsuz etkileri, değişen değer yargıları, ekonomik sorunlar, aile dramları vb. konular işlenmiştir. Aşağıdakilerden hangisi bu dönemde eser veren yazarlardan değildir?
Doğru
Doğru değil
Bu soruyu cevaplamadınız.
Soru 8 - 20
8. Soru
5 puan
1960 sonrasında tiyatro yaşamı ve oyun yazarlığı gelişmeye başlamış, özel tiyatroların sayısı artmış, üniversitelerde tiyatro eğitimi başlatılmıştır. Dramatik yazarlıkta; insanlık, toplum ve dünya sorunlarının genellemesine yönelen, efsane ve tarihe dayanarak çağın eleştirisini yapmaya çalışan oyunlar ağırlık kazanmıştır. Aşağıdakilerden hangisi bu dönemde yazılan oyunlardan biridir?
Doğru
Doğru değil
Bu soruyu cevaplamadınız.
Soru 9 - 20
9. Soru
5 puan
Aşağıdakilerden hangisi 16. yüzyılda tiyatro alanında eser veren yazarlardan biridir?
Doğru
Doğru değil
Bu soruyu cevaplamadınız.
Soru 10 - 20
10. Soru
5 puan
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı yapılmıştır?
Doğru
Doğru değil
Bu soruyu cevaplamadınız.
Soru 11 - 20
11. Soru
5 puan
Mehmet Ali’nin evini ( ) bu odayı, hatta bu delikten seyrettiğim manzarayı ( ) Zaten, Cihan Savaşı’nda kolumu kaybetmezden önce bütün şiir kabiliyetimi ( ) bütün sade dilliliğimi kaybetmiş bulunuyordum ( ) Bu parçada ayraçla gösterilen yerlere sırasıyla aşağıdaki noktalama işaretlerinden hangileri getirilmelidir?
Doğru
Doğru değil
Bu soruyu cevaplamadınız.
Soru 12 - 20
12. Soru
5 puan
Güzel notlar alınca öğretmenin gözünden düştü. Bu cümledeki anlatım bozukluğunun nedeni aşağıdakilerden hangisidir?
Doğru
Doğru değil
Bu soruyu cevaplamadınız.
Soru 13 - 20
13. Soru
5 puan
Bir sanat veya düşünce eserini tanıtırken zayıf ve güçlü yönlerini belirtme, bir yazarın gerçek değerini yansıtma amacıyla yazılan yazılara – – – – denir. Bu cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?
Doğru
Doğru değil
Bu soruyu cevaplamadınız.
Soru 14 - 20
14. Soru
5 puan
Aynı yazıda, hatta aynı tümcede (cümlede) yeni bir Öz Türkçe sözcüğün yanında aynı anlamda eski bir Osmanlıca sözcüğü görmek işten bile değil! Bakıyorsunuz, yepyeni bir terim aynı anlama gelen köhne bir deyimle kol kola girmiş! Katıksız Türkçe bir sözü birkaç satır arayla, aynı anlamda kullanılan ya Farsça ya da Arapça bir kelam kovalıyor. İş bu kadarla kalsa, neyse. Osmanlıcaları yetmiyormuş gibi, bunlara bir de İngilizce, Fransızca sözler ekleniyor. Böylece yazılar tatsız tuzsuz bir dil çorbasına dönüyor. İşin acıklı yanı, bu yabancı sözcüklerin hepsinin de Türkçe karşılıklarının var oluşudur.
Aşağıdakilerden hangisinin yukarıda örneği verilen metin türünde bir eseri yoktur?
Doğru
Doğru değil
Bu soruyu cevaplamadınız.
Soru 15 - 20
15. Soru
5 puan
Halikarnas Balıkçısı takma adıyla tanınan Cevat Şakir Kabaağaçlı; öykücü ve romancı olarak Ege ve Akdeniz kıyılarımızın, ekmeği çekişe dövüşe denizden çıkaran yoksul ama namuslu insanların yaşam serüvenini anlatır. Bu bölgenin taşı, toprağı, ormanı, dağı, mitolojisi ve efsanesini; şiirsel bir anlatımın bütün sıcaklığıyla çoşa taşa edebiyatımıza mal eden ilk ve tek kişidir. Bu parça aşağıdaki eleştiri türlerinin hangisinden alınmış olabilir?
Doğru
Doğru değil
Bu soruyu cevaplamadınız.
Soru 16 - 20
16. Soru
5 puan
Aşağıdaki eserlerden hangisinin türü eleştiridir?
Doğru
Doğru değil
Bu soruyu cevaplamadınız.
Soru 17 - 20
17. Soru
5 puan
Bu oyunu başarılı bir şekilde sahnelemesiyle Ankara Sanat Tiyatrosu’nun ayakları bu topraklara değer oldu. Bu köşenin en çok umut bağladığı, bu umut yolunda da en çok hırpaladığı bu topluluğun böyle olumlu bir adımı atmasını büyük bir sevinçle karşıladım. Asaf Çiyiltepe, oyunu sağlam bir düzen üzerine oturtmuş ve bu düzende Anadolu ve onun insanlarının sesi en inandırıcı bir biçimde duyuluyor. Bu parça aşağıdaki metin türlerinin hangisinden alınmıştır?
Doğru
Doğru değil
Bu soruyu cevaplamadınız.
Soru 18 - 20
18. Soru
5 puan
Topuz — Sonra kendinizi tamamen şiire verdiniz, değil mi? Kısakürek — Tamamen şiire verdim. Topuz — Neler yazdınız o sıralarda? Kısakürek — İlk eserim “Örümcek Ağı” idi. Hatta Paris’e gitmeden önce yazıldı. Ondan sonra dönüşümde “Kaldırımlar”ı yazdım. Topuz — Siz zaten “Kaldırımlar Şairi” olarak tanındınız. Kısakürek — Bu tabiri mütemadiyen kullanırlar. Hâlbuki “Kaldırımlar Şairi” olmaktan ziyade “Çile” isimli şiirimin şairi olmayı tercih ederim. Bu metin türü için aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
Doğru
Doğru değil
Bu soruyu cevaplamadınız.
Soru 19 - 20
19. Soru
5 puan
Aşağıdaki yazarlardan hangisinin mülakat türünde eseri yoktur?
Doğru
Doğru değil
Bu soruyu cevaplamadınız.
Soru 20 - 20
20. Soru
5 puan
Fevzi’nin lokantasının önünden geçerken içeri dalıverdik. Ne o bir şey söyledi ne ben, öylesine içeri dalıverdik. İçerde yüzü allak bullak oldu, oturmak istedi oturamadı, kapıya baktı, dönüp kaçmak ister gibi bir hâl aldı, kaçamadı. Gözlerini bana dikti, hüzünlü. Yutkundu bir süre, bir şey söyleyecek oldu söyleyemedi. Zorla ağzından dökülürcesine, özür dilercesine: “Benim param hiç yok ki…” dedi. “Aldırma.” dedim. “Ne olacak paran yoksa, benim var.” dedim… “Şöyle bir karnımızı doyuralım da…” “Ben az yemeliyim.” dedi. “Ben zaten çok az yemek yerim. Ben az yerim her zaman. Ama istersen yiyelim. Senin sahi paran var mı?” Kısık, kesik kesik konuşuyordu. İkircik içindeydi. Şaşkınlığa dönüştü her hâli. Bu parça aşağıdaki metin türlerinin hangisinden alınmış olabilir?